MEEST GESTELDE VRAGEN

• Onze vergaderingen.

Onze vergaderingen gaan door elke 1ste en 3de donderdag van de maand, in kasteel De Renesse te Oostmalle. Behoudens andere informatie starten we om 20:00 uur en eindigen we omstreeks 22:00 uur.  Elke kandidaat-lid mag vrijblijvend een niet vastgesteld aantal vergaderingen bijwonen.

• CONTACT OPNEMEN MET DE CLUB

Als lid van de fotoclub, maar ook als bezoeker van deze site kan u via onze pagina contactformulier onze club contacteren. Evenwel kan u ook met specifieke vragen over de werking van onze club terecht op één van de volgende e-mailadressen :

Voor informatie van algemene aard over de werking van de club voorzitter@fotoclubmalle.be

Voor informatie over betalingswijze en bedrag van het lidgeld penningmeester@fotoclubmalle.be en meteen een kopie naar voorzitter@fotoclubmalle.be

Voor informatie over administratieve problemen secretaris@fotoclubmalle.be

• .      KAN JE VIA DE CLUB DEELNEMEN AAN WEDSTRIJDEN

Door de verschillende koepelorganisaties (Fotogroep Antwerpen, Centrum voor Beeldexpressie,Samenwerkende Fotokringen Noorderkempen, ...) worden regelmatig wedstrijden georganiseerd. Alleszins zal je hierover via de club, of rechtstreeks door die organisaties worden geïnformeerd.

Ook kan je natuurlijk de websites van die organisaties bezoeken voor het vinden van de nodige informatie.

• .      NEMEN JULLIE OOK DEEL AAN TENTOONSTELLINGEN

Als fotoclub hebben we ons jaarlijks fotosalon dat telkens het eerste weekend van oktober doorgaat in de Oude Pastorij, Berckhovenstraat te Malle. Daar krijgen onze leden de kans om een aantal geprinte werken tentoon te stellen en ook wordt de mogelijkheid onderzocht om deze geprinte tentoonstelling uit te breiden met digitale voorstellingen. De toegang tot dit salon is gratis.

In het verleden namen wij ook al deel aan de Week van de AmateurKunsten, maar momenteel is hiervoor binnen de club te weinig belangstelling.

• .      VOORWAARDEN OM LID TE WORDEN

De voorwaarden en regels die gelden voor de aanvaarding/ontslag van een lid/bestuurslid en andere regels die de organisatie van de VZW Fotoclub Malle beheersen kan je terug vinden in onze statuten. Die statuten kan je vinden op de website van het Belgisch Staatsblad (http://www.ejustice.just.fgov.be.htm). Je kan daar zoeken op naam of op ondernemingsnummer (838.665.661)

•       WAT ZIJN DE AANSLUITINGSVOORWAARDEN

Vanzelfsprekend moet je een grote interesse hebben in creatieve fotografie en bij voorkeur al ervaring hebben. We kunnen als club geen opleidingscentrum zijn, daarvoor is de tijd tijdens de vergaderingen te beperkt.

Bij beslissing van de Raad van Bestuur van 16/10/2018 wordt het jaarlijks lidgeld vastgesteld op 30 € voor een volledig jaar te betalen op rekening nummer BE88 9730 3624 9641 ten name van FZW Fotoclub Malle.

Het lidgeld is verschuldigd door elk lid dat zich wenst aan te sluiten vanaf 1 september van het jaar. Wie aansluit na 1 september zal een verminderd lidgeld betalen als volgt :

•  wie aansluit tussen 01/01 en 15/02 betaalt 5/5de of € 30 lidgeld

• wie aansluit tussen 15/02 en 15/05 betaalt 4/5de of € 24 lidgeld

•  wie aansluit tussen 15/05 en 15/08 betaalt 3/5de of € 18 lidgeld

• wie aansluit tussen 15/08 en 15/10 betaalt 2/5de of € 12 lidgeld

Voor jongeren (<23 jaar wordt een vermindering van 50 % op het lidgeld toegepast zodat dit voor een heel jaar 15 € bedraagt. Dezelfde proportionele vermindering als voor gewone leden zal ook hier worden toegepast.

• WAT DOEN WE TIJDENS ONZE VERGADERINGEN

Voor onze leden voorzien we echter tijdens het jaar en als activiteit voor onze vergaderingen in :

• Bespreking van fotowerken van de leden
  • Werken met opdrachten of thema's waarna ook een bespreking volgt
  • Een aantal keer per jaar uitnodigen van sprekers voorgesteld door het Centrum voor Beeldexpressie of leden-fotografen van andere clubs waarvan het werk ons aanspreekt
  • Organisatie van workshops en clubuitstappen waar onderlinge begeleiding centraal staat.
  • Ook beginners zijn welkom in onze club, maar hiervoor geven we geen specifieke opleiding. Er bestaat trouwens geen betere opleiding dan de praktische ervaring die je zelf opdoet.